burdaki kuskuslar türkiye'dekilerden farklı. türkiye'dakiler top şeklinde makarna gibi. burdakiler ise görüntü olarak ince bulgura ya da iri irmiğe benziyor. sade olarak bile tadı çok güzel. bu çeşidin türkiye'de marketlerde satılmadığını tahmin ediyorum ama belki geleneksel yöntemlerle köylerde/evlerde hazırlanıyordur.
malzemeler
1 bardak kuskus
3 kabak
2 patlıcan
2-3 biber
10 küçük domates(kiraz domates)
zeytinyağı ve tuz
1- kuskusu haşla, demlenmeye bırak.
2- sebzeleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla kavur ya da fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirerek fırınla.
3- sebzelerle kuskusu karıştır, tuz ekle. afiyet olsun :)
burada normal yeşil biber olmadığı için bütün yemeklere renkli dolmalık biberlerden koyuyorum. bu biberlerin hafif tatlı bir tadı var, her yemeğe yakışmıyor ama kuskusta çok güzel oldu. o yüzden bu tarifte yeşil biber yerine tatlı, salçalık biberlerden kullanılmasını tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
sen de fikrini paylaş!