kızım doğduğundan beri doğru dürüst yemek yapamıyordum. gece gündüz kahvaltı yapmaktan -ayrıca dışardan alınmış falafel ve burrito yemekten- epey sıkılmıştım. şimdi biraz izin veriyor, kendi kendine durma süresi uzadı. ben de yemek yapabilmeye başladım. soya kıymalı bezelye, soya kıymasını keşfettiğim zaman yaptığım ilk yemekti(ki bu da 12-13 yıl öncesine tekabül ediyor). yıllardır da favori yemeğim. vejetaryen/vegan tarif arayanlar için güzel bir seçenek.
soya kıymalı bezelye için gerekli malzemeler
1 kase soya kıyması
1 soğan
2 havuç
200gr bezelye
1 soğan
2 havuç
200gr bezelye
2-3 patates (ben biraz fazla koyuyorum çünkü coşkun'la hulusi de yiyor)
2 bardak su
zeytinyağı,salça,tuz
1- soya kıymasını suya koyup kenarda beklet
2- soğanı küçük küçük doğra zeytinyağında kavur. soğanlar sararmaya başlayınca 1 kaşık salça ekle
3- soğanlar kavrulunca doğranmış havucu ekle
4- soya kıymasını süz, tencereye ekle. bu aşamada 2 bardak suyu da koymak gerekiyor.
5- havuçlar yumuşamaya başlayınca patates ve bezelyeyi ekle. tuzunu da koyup patates ve bezelye yumuşayana kadar pişir.
konserve bezelye kullanıyorsanız patatesler piştikten sonra bezelyeyi ilave edip 2-3 dakika daha pişirmek yeterli.
anneleri gibi vejetaryen olmaya özenen coşkun ve hulusi :) |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
sen de fikrini paylaş!