16 Nisan 2013 Salı

karabuğday salatası


buckwheat diye bir şey buldum. daha önce türkiye'de hiç görmemiştim. biraz araştırdım, karabuğday deniyormuş ama buğday değil, aslında tahıl bile değil. gluten içermiyor bu yüzden alerjisi olanlar için güzel bir seçenek. marketlerde satılıyor mu bilmiyorum fakat gördüğüm kadarıyla internette satış yapan yerli firmalar var. umarım kısa sürede marketlerde de yer alır çünkü çok faydalı bir besin.

 karabuğdayı ilk denediğimde bulgur pilavı yapar gibi pişirmiştim, gayet başarılı olmuştu. bu kez salata olarak denedim daha çok sevdim. 


buckwheat/karabuğday

malzemeler
1 çay bardağı karabuğday
1 çay bardağı kinoa
kırmızı soğan
taze soğan
domates
mısır
yeşil zeytin
zeytinyağı
sirke
karabuğday ve kinoayı ayrı ayrı haşladım. 15-20 dakika yetiyor. sularını süzüp diğer malzemelerle karıştırdım.

1 yorum:

  1. Türkiye'de bulunuyor greçka adıyla migroslarda var
    Alerjisi olanlar olabiliyormuş evde bi paket var çocuklara dokunur mu bilemediğimden öylece duruyor
    Nuray

    YanıtlaSil

sen de fikrini paylaş!