aslında pişmemiş yiyecekler ilgilendiğim ya da yediğim bi yemek türü değil(yani sebzelerdeki mantığı anlıyorum fakat bisküvi/kurabiye türü yiyeceklerde pratik olması dışında bir faydasını bilmiyorum) ama bu kurabiyeyi keşfettiğimden beri tatlı bir şeyler istediğim anlarda -ki genellikle gecenin bir körü oluyor bu anlar- yapımı çok pratik olduğu için bu kurabiyeyi yapıyorum. 15-20 dakikada hazır oluyor, üstelik pişmesini bekleme derdi de yok.
kurabiyenin içinde son anda aklımı çeldiği için fotoğrafta yer almayan 2 kaşık kadar fıstık ezmesi de var. |
1,5 bardak yulaf
1 bardak şeker
1 bardak fındık
1 bardak badem
1/2 çay bardağı süt
60gr tereyağı
1.5 kaşık kakao
1 kaşık vanilya
sabırsızsanız gerisini boş verip bu aşamada kaşıkla girişebilirsiniz :) |
tatlı kaşığıyla küçük parçalar alıp fazla uğraşmadan elimle biraz şekil verdim ve yağlı kağıt üzerinde beklettim. ilk anda biraz yumuşak oluyor ama biraz zaman geçip tereyağı sertleşince kurabiyeler de sertleşiyor. çabuk sertleşmesi için buzdolabına koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
sen de fikrini paylaş!