2 Haziran 2015 Salı

ultrason 38+4

38+4 oğlum

eski ultrasoncumuz doğum izninde olduğundan(yerine bakanda pek iş olmadığından) yeni bir klinik bulduk(rathmines'da) ve cumartesi günü doğumdan önce son kez ultrason merkezine gittik. şansımıza sonograf deneyimli ve yetenekliydi, çok güzel görüntüler yakaladı.


ultrasona hem bebeğin kilosunu öğrenmek, muhtemel doğum kilosunu tahmin etmek, hem de hatıra olsun diye biraz fotoğraf ve video kaydı için gittik. burada hastanede doktor her seferinde ultrasonda bebeğe bakmasına rağmen kilosunu asla söylemiyor. rutin olarak sadece kalp atışı ve amniyon sıvısı miktarını inceliyor. doğumun gerçekleşeceği gün bile ultrasonla bebeğe hiç bakılmıyor. zaten doğum için hastaneye gidildiği andan itibaren yalnızca ebeler ilgileniyor. ancak bir problem olursa doktor geliyor. ebelerin ise ultrason cihazıyla hiç ilişkileri yok. demek ki bebeğin kilosunun doğum biçimiyle ve başka hiçbir şeyle ilgisi yok. bebek kilosu önemli birşey olsa burada da dikkat ederlerdi diye düşünüyorum.

insan gene de doğuracağı bebeğin kilosunu merak ediyor :) oğlum 38+4'te ultrason ölçümlerine göre 3500 gram civarı çıktı. ultrason ölçümlerinin ne kadar doğru olduğunu doğum kilosunu öğrenince göreceğiz.



ultrason kliniğinden çıktıktan sonra biraz yürüyüş yaptık. sokakta(daha doğrusu yeşil alanda) top oynayan çocuklar gördük-şehir merkezinde pek rastlanan birşey değil- çaktırmadan bi iki fotoğraf çektim.

böyle dere tepe ağaç ve sokakta oynayabilen çocuk görünce içimdeki köye/kasabaya yerleşmek isteyen kişi ortaya çıkıyor. keşke hemen mümkün olsa.
 biraz da kendimizin fotoğrafını çektik :)
pazar günü de gidip elçilikte oy verdik ama kapıda telefonlarımızı aldıkları için sandık fotoğrafımız yok maalesef :) artık seçim sonuçlarına ve memleketin gidişatına göre yakın gelecekte türkiye'ye dönecek miyiz yoksa yaşlılığımız da burada mı geçecek buna karar vereceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sen de fikrini paylaş!