22 Ağustos 2014 Cuma

ıspanaklı mantarlı makarna

bu kez gerçekten çok güzel bir yemek uydurdum. hatta bu yemeğe uyduruk demek ayıp olur, favorilerimiz arasında yerini aldı bile. daha önce ıspanak ve makarnayı bir arada yemek nasıl aklıma gelmedi diye üzüldüm.

makarna yüzünden süper sağlıklı olmasa da karbonhidrat özlemi çekilen günler için ideal ve pratik bir yemek oldu. malzemelerden kaşar peynirini çıkarınca kolayca vegan bir tarife dönüştürülebilir. süt içmeyi bile kolayca bıraktım ama peynir için biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım.

ıspanaklı mantarlı makarna için gerekli malzemeler
500gr ıspanak
300gr mantar
300gr yumuşak tofu(soft, silken)
1 soğan, birkaç diş sarımsak 
zeytinyağı
250gr makarna(yarım paket)
100-150gr rendelenmiş kaşar peyniri(1 küçük kase) 

1- büyük bir tencerede soğanı zeytinyağıyla kavur. doğranmış mantar ve sarımsağı ekle. biraz kavrulunca(5-10 dk) ıspanağı ekle. arada karıştırarak pişir.

2- ıspanaklar pişerken makarnayı haşla/süz

3- tofuyu çatalla ez, peyniri rendele. tüm malzemeyi(makarna, ıspanak, tofu, peynir) tencereye koyup karıştır.

4-  karışımı fırın kabına dök, üzerini düzelt, 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişir.

kendinizi tutabilirseniz hemen değil ertesi gün yiyin. ertesi gün fırın kabından daha bütün ve güzel olarak çıkıyor hem de insanın ağzı yanmıyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sen de fikrini paylaş!