bu fotoğrafı türkiye'ye gittiğim son tatil dönüşü bloga koymak için çekmiştim ama unutmuşum. fotoğrafları düzenlerken buldum.
thy ile yolculuklarda tercih ettiğim vejetaryen menüde hep aynı şey çıkınca bir kez de raw food/çiğ yemek menüsüne şans vereyim dedim. vermez olaydım :) pişirilmeden yenebilecek o kadar sebze (ıspanak, brokoli, havuç, kereviz, domates, biber, mantar...) binbir çeşit salata varken menüyü meyveye boğmak niye?
thy'nin vejetaryen menüde olduğu gibi çiğ yemek menüsünde de kavram karmaşası var. iyimser tahminle çiğ yiyecek bulamadıklarından/yaratıcı olmadıklarından ana yemek olarak kolaya kaçıp meyve koydular diye düşünüyorum. bu kabul edilebilir bir şey. yanında tatlı olarak aynı meyveler, salata/yan yemek olarak da yoğurtlu semizotu var. ben raw foodist değilim yedim tabi ama gerçek bi raw foodist yoğurt yiyemez. tabi yoğurdu pastörize edilmemiş sütten soğuk olarak yaptıysalar o başka. ekmek ve üzerine sürmek için verdikleri hidrojene bitkisel yağ konusuna hiç girmiyorum bile :)
bu menünün adını meyve tabağı yapsınlar, bir tabakta karışık meyve getirsinler olsun bitsin. illa her tür yemek çeşidini seçeneklerim arasında bulunduracağım diye zorlayıp yanlış yapmaya gerek yok.
bir kez de vegan yemek menüsünü deneyip başka maceraya gitmeyeceğim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
sen de fikrini paylaş!